Van Nistelrooij kiest voor Drommel: "Als trainer moet je betrouwbaar zijn"

PSV staat zondag tegenover Ajax in de finale van de KNVB Beker. In het bekertoernooi staat Joël Drommel steevast op doel bij de Eindhovenaren, maar Walter Benítez, de eerste keus onder de lat, is ook alweer een tijdje terug van een blessure. Ruud van Nistelrooij lijkt vast te houden aan Drommel en dat is begrijpelijk volgens Joop Hiele.

"Uiteindelijk heeft het allemaal met ritme te maken", stelt de oud-doelman van Feyenoord en het Nederlands elftal tegenover het Algemeen Dagblad. "Kennelijk vindt Van Nistelrooij het heel belangrijk om uit te stralen dat je het in een seizoen met de hele groep doet en als tweede keeper moet je wel ergens op niveau kunnen blijven. Dan is het bekertoernooi een mooie gelegenheid om jezelf te laten zien."

Betrouwbaarheid

Benítez staat dit seizoen op 12 'clean sheets' en deed dit in 38 duels. Drommel hield pas één keer 'de nul'. Hij keepte dit seizoen tien wedstrijden voor de Eindhovenaren. Toch vindt Hiele dat de tweede keeper van PSV het prima gedaan heeft: "Je kan er wel wat van vinden, maar hij staat niet zonder ervaring op die plek. Deze afspraak is blijkbaar gemaakt en als trainer moet je betrouwbaar zijn. Ik verwacht dus niet dat Benítez er ineens staat, want dan wordt het helemaal onduidelijk."

Van Nistelrooij beaamt dat in gesprek met ESPN: "Ik heb voor dit seizoen gezegd dat Drommel in de beker mag keeper. Als hij het dan niet goed zou doen, dan zou je nog kunnen gaa nadenken over een andere keuze, maar hij heeft het gewoon uitstekend gedaan. Geen reden om te veranderen dus."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers