Ronaldo en 2022 blijkt ongelukkige combinatie, is de Portugees het scoren verleerd?

Het zal niemand ontgaan zijn dat Cristiano Ronaldo zich in een mindere fase van zijn carrière bevindt. Iets waar elke aanvaller op zijn tijd mee te maken krijgt, zelfs CR7. De cijfers wijzen echter uit dat het om een historisch slechte periode gaat. Is de Portugees het scoren verleerd?

Het leek er begin dit jaar even echt op. Ronaldo zat al 587 minuten zonder goal, dat was hem de laatste 11,5 jaar niet overkomen. In duel met Brighton & Hove Albion brak hij na anderhalve maand dan toch de ban. De aanvaller sloot daarmee een periode van droogte af die zeven wedstrijden duurde. Het was zijn langste periode zonder doelpunt sinds 2003, toen hij nog als een talent te boek stond.

Inmiddels bevinden we ons in maart en heeft Ronaldo sinds het duel tegen Brighton niet meer gescoord. Het lukte hem in de wedstrijden tegen Leeds United, Atlético Madrid en Watford niet om het net te vinden en zo staat de teller in 2022 nog altijd op één doelpunt. Is het het begin van een nieuwe negatieve reeks, of zal de ervaring hem door deze moeilijke periode heen helpen?

Wat vaststaat is dat de huidige situatie bij Manchester United niet zal meewerken. Van de laatste vijf wedstrijden werden er slechts twee gewonnen. Het probleem lijkt hem in de aanval te zitten. De kansen werden tegen bijvoorbeeld Watford wel gecreëerd, maar toch bleef de ploeg van Ralf Rangnick steken op een 0-0 gelijkspel.

Zware reeks in aantocht

Naast de droogte van Ronaldo is ook Marcus Rashford uit vorm en kampt Edinson Cavani met een liesblessure. Daarnaast is Mason Greenwood door de mishandeling van zijn vriendin weggevallen. Toch zal het ondanks alles snel beter moeten bij United. In minder dan een maand tijd zullen The Red Devils het namelijk gaan opnemen tegen Manchester City, Tottenham Hotspur, Atlético Madrid en Leicester City. Een lastige opgave voor de ploeg van Rangnick.