Uitgelekte screenshot: Steven Berghuis verlaat groepsapp van Feyenoord

Dat Steven Berghuis niet meer terug zou keren bij Feyenoord ging zondagavond al rond na de EK-uitschakeling van Nederland. Nu begint dat serieuze vormen aan te nemen. De aanvaller zou de groepsapp van Feyenoord al hebben verlaten, blijkt uit uitgelekte screenshots.

Groepsapp Feyenoord

Berghuis lijkt hard op weg naar aartsrivaal Ajax en heeft in de groepsapp van Feyenoord geen woord vuil gemaakt aan zijn aanstaande vertrek. Te lezen is dat hij de groep heeft verlaten en dat ploeggenoten daar lacherig op reageren. Onder anderen Wouter Burger, Jens Toornstra, Bryan Linssen en Orkun Kökcü reageren erop. 

Het verlaten van de groepsapp door Berghuis is ook gemeld op het Twitter-account van Feyenoord Transfermarkt, een doorgaans betrouwbaar medium. Via FC Afkicken wordt gemeld dat meerdere betrouwbare bronnen hebben bevestigd dat de screenshot klopt. Zo lijkt Berghuis dus stilletjes te willen vertrekken uit Rotterdam.

Screenshot WhatsApp-groep (TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Uitgelekte screenshots: Steven Berghuis heeft de groepsapp van Feyenoord al verlaten

Transfersoap

Zo lijkt er een einde te komen aan alle transferspeculaties rondom Berghuis. De Telegraaf liet onlangs weten dat Ajax zich officieel heeft gemeld bij Feyenoord voor de 29-jarige buitenspeler. 

In de afgelopen dagen kwam steeds meer nieuws naar buiten over een mogelijke overstap naar Amsterdam. Chris Woerts meldde maandag dat de twee clubs een akkoord hebben bereikt. Ajax zou zes miljoen euro op tafel moeten leggen voor Berghuis.

Transfers uit het verleden

Berghuis is niet de eerste Feyenoorder die de gevoelige overstap maakt naar Ajax. Spelers als Arnold Scholten, Richard Knopper, Henk Timmer en Ronald Graafland gingen de 28-voudig Oranje-international voor.

Een aantal Ajacieden koos er juist voor om te transfereren naar Rotterdam. De meest in het oog springende naam is Johan Cruijff. Onder anderen Kenneth Vermeer, Angelos Charisteas en Diego Bisewar bewandelden hetzelfde pad als Cruijff.

Privéleven

Op persoonlijk vlak gaat het Berghuis aardig voor de wind. De rechtervleugelaanvaller heeft een relatie met Nadine Bamberger, die inmiddels moeder is: op 21 februari 2019 werd hun eerste dochter Joy geboren.

Ook interessant