Vertrek Til niet uitgesloten: 'Pendelen tussen veld en bank lonkt voor hem'

Volgens Voetbal International-journalist Marco Timmer is een vertrek van Guus Til deze zomer niet uit te sluiten, gezien de concurrentie voor de Nederlander. Onder andere het huren van Malik Tillman heeft invloed op zijn kansen binnen de selectie van Peter Bosz.

Ondanks dat de oefenmeester tevreden is met de inzet van Til, lijkt hij dit seizoen nauwelijks te kunnen rekenen op speelminuten. 'Gezien de concurrentie lonkt voor Til opnieuw een seizoen van pendelen tussen het veld en de reservebank', concludeert Timmer.  De transferwindow sluit over iets meer dan een week en dat betekent dat een vertrek op korte termijn geregeld moet worden.

Het is echter wel de vraag wat de wens van de middenvelder is, omdat hij binnen de selectie van de Eindhovenaren wordt gezien als 'luxereserve'. 'Wil hij echter meer zeker zijn van een basisplaats, dan is een vertrek in deze laatste transferweek niet uit te sluiten', denkt Timmer. De Eindhovenaren haalden hem in 2022 van Spartak Moskou voor zo'n vier miljoen euro.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers