Onana over ploeggenoten: "Als ze blijven doen we hetzelfde als dit jaar"

André Onana hoopt dat een leegloop bij Ajax komende zomer uitblijft. De doelman blijft zelf in Amsterdam: hij verlengde zijn contract eind maart tot medio 2022. Onana hoopt dat ploeggenoten zijn voorbeeld volgen, maar begrijpt dat interesse uit het buitenland vleiend is. 

"Als ze gaan, ben ik blij voor hen als ze een goede keuze maken. En als ze blijven, doen we hetzelfde als dit jaar. Strijden om alles", zegt de sluitpost in gesprek met de NOS. "Ik respecteer ieders beslissing." Onana blijft zelf in Amsterdam, nadat Marc Overmars hem vroeg te blijven. "We hebben een fantastische relatie. Hij kwam naar Barcelona om me naar Ajax te halen."

Zelf hoopt hij ooit op een transfer naar een buitenlandse topcompetitie en van het niveau te worden als zijn voorbeelden Ederson (Manchester City), Manuel Neuer (Bayern München) en Marc-André ter Stegen (FC Barcelona). "Keepen is meer dan op de lijn blijven. Je moet veel meer kunnen en die drie kunnen dat", zegt de international van Kameroen. "Het belangrijkste is spelen. Als ik speel, krijg ik meer opties. Om naar een grote club te kunnen moet ik blijven spelen."