Voorbeschouwing PEC Zwolle - Ajax: vorm, verwachtingen en vermoedelijke opstellingen

Ajax gaat zaterdagavond op bezoek bij PEC Zwolle. De eerste uitwedstrijd van Ajax werd in Enschede met 1-1 gelijkgespeeld. Om die reden kunnen de Amsterdammers geen punten morsen in Zwolle, met de kans dat PSV verder kan uitlopen. PEC Zwolle heeft de eerste drie wedstrijden verloren en staat onderaan in de eredivisie.

Vorm

Ajax kende een moeizaam begin van het seizoen, met een 0-4 nederlaag tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal en een gelijkspel tegen FC Twente. Vorige week herpakte Ajax zich wel met een 5-0 overwinning tegen Vitesse. Erik ten Hag heeft over zijn selectie niks te klagen. Steven Berghuis, Remko Pasveer en Mohamed Daramy werden aangetrokken, terwijl overbodige spelers zoals Razvan Marin en Lassina Traoré voor 20 miljoen euro werden verkocht. Naast de aankopen zijn David Neres, Nicolas Tagliafico en André Onana gebleven. Deze drie spelers leken deze zomer Ajax te verlaten maar geen club was eigenlijk in de markt voor het drietal. Erik ten Hag zal met deze brede selectie kampioen van Nederland moeten worden en overwinteren in de Champions League. Althans dat zijn de doelstellingen in Amsterdam.

PEC Zwolle kent daarentegen een dramatisch begin in de eredivisie. Drie gespeeld, nul punten en onderaan in de competitie. Nederlagen tegen Vitesse, NEC en Willem II zorgen voor enige paniek bij het Zwolse bestuur. Acht spelers werden binnengehaald onder wie Daishawn Redan, de 20-jarige spits van Hertha BSC wordt voor één seizoen gehuurd. 

Verwachtingen

Ajax is kortom de grote favoriet voor deze wedstrijd en daarom wordt er veel verwacht van de Amsterdammers. Vitesse werd in de Johan Cruijff Arena van het kastje naar de muur gespeeld en wil dat in Zwolle komende zaterdag herhalen. PEC Zwolle zal met man en macht moeten verdedigen en hopen op een counter. Met Daishawn Redan in de spits kan PEC daar wel op loeren en gebruik maken van de ruimte die Ajax mogelijk weggeeft. Als Ajax zo zuiver aan de bal is als tegen Vitesse kan PEC Zwolle zich opmaken voor een lastige avond, zelfs in eigen huis.

Vermoedelijke opstellingen

Bij Ajax lijkt Erik ten Hag zijn formatie al wel een beetje gevonden te hebben. Antony presteert beter dan Berghuis en dus zal hij vermoedelijk weer voor de Braziliaan kiezen. Tagliafico keert ook terug en dat kan wel eens ten koste van Lisandro Martinez gaan, als Blind tenminste naar het hart van de verdediging verhuist. 

Bij PEC Zwolle zal vermoedelijk Redan in de ploeg komen waardoor Paal naar linksachter verhuist en De Wit op de bank terecht zal komen.

PEC Zwolle: Lamprou, van Polen, van den Berg, Voet, Paal, Reijnders, Nakayama, van den Belt, Clement, Tedic, Redan

Ajax: Stekelenburg, Mazraoui, Timber, Blind, Tagliafico, Alvarez, Gravenberch, Klaassen, Antony, Haller, Tadic

vermoedelijke opstelling pec zwolle tegen ajax

vermoedelijke opstelling ajax tegen pec zwolle