KNVB legt deel amateursport stil door coronamaatregelen

De KNVB heeft besloten een deel van het amateurvoetbal stil te leggen. Vorige week kwam het kabinet met nieuwe coronamaatregelen, waardoor er tussen 17:00 uur en 05:00 uur niet meer gesport mag worden. Nu lijkt de KNVB een beslissing te hebben genomen over het amateurvoetbal.

De wedstrijden in de A-categorie, de prestatieve competities, gaan aankomend weekend niet door. Clubs kunnen op vrijwillige basis inhaalwedstrijden plannen. Voor de wedstrijden van 11/12 en 18/19 december wacht de KNVB eerst op het Kamerdebat van komende woensdag. Wedstrijden in de B-categorie, de recreatieve competities, gaat wel door. Teams die toch niet in actie willen komen, mogen op medewerking van de KNVB rekenen. 

Reactie KNVB

"Niemand weet welke coronamaatregelen er nog nodig zijn de komende tijd. Het uitgangspunt blijft voor ons dat sporten bijdraagt aan een goede gezondheid en dus als essentieel gezien moet worden. Juist in tijden van een pandemie," aldus directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee. "Maar als er niet getraind kan worden, dan moet het spelen van alleen wedstrijden ook gezond blijven en niet extra blessures opleveren."

A- en B categorie KNVB

Binnen categorie A van de KNVB vallen het veldvoetbal standaard Tweede Divisie tot en met de vijfde klasse, reserve Hoofklasse t/m de reserve derde klasse (met uitzondering van districten Noord en West 2), de 023-competities, Eredivisie vrouwen t/m de derde klasse en Onder 13 t/m 19 Divisie t/m de Hoofdklasse. De overige klassen behoren automatisch tot categorie B.