Toornsta over financiële problemen bij Feyenoord: "Er werd ons medegedeeld dat ze salaris zouden inhouden"

Feyenoord-aanvoerder Jens Toornsta vertelt in de docuserie 'Dat Ene Woord' over de salariskwestie bij Feyenoord. De selectie van de Rotterdammers werd gevraagd om salaris in te leveren, maar daar gingen de spelers niet mee akkoord. Uiteindelijk werden de spelers verplicht om een deel van hun loon af te staan.

De coronacrisis heeft er bij alle Eredivisie-clubs financieel gezien flink ingehakt. Daardoor moesten de spelers bij veel clubs loonoffers brengen. Zo ook bij Feyenoord, maar dat ging zeker niet vrijwillig. Toornstra geeft duidelijkheid. "Ze zijn een keer in de kleedkamer geweest met een voorstel", begint de 32-jarige captain van Feyenoord voor de camera van Disney+. "We zeiden collectief 'nee' tegen dat voorstel, zonder daarbij te zeggen dat we helemaal niks wilden inleveren".

"Op dat specifieke voorstel zeiden we nee, zodat wij op dezelfde hoogte in de kleedkamer zaten met elkaar", gaat Toornstra verder. "Toen zeiden ze via de mail dat ze teleurgesteld waren in ons antwoord. Daarna werd ons een soort van medegedeeld dat ze salaris zouden inhouden", besluit de middenvelder.