In gesprek met Joshua Brenet over ‘switch’ naar Curaçao: ‘Hiddink heeft gewoon iedereen opgenomen’

Recent bracht Curaçao de voorselectie voor de Gold Cup naar buiten. Op deze lijst waren een aantal opvallende namen te lezen. Zo waren Feyenoord-talenten Tyrell Malacia en Lutsharel Geertruida, Tahith Chong, Ricardo van Rhijn en Joshua Brenet opgenomen in de selectie. Laatstgenoemde heeft in gesprek met Voetbalflitsen gereageerd op de mogelijke landenswitch.

Geschreven door Bob van der Laan

Met de voorselectie van Curaçao leek het er op dat een aantal Nederlandse voetballers de overstap gingen maken. Voor spelers met een tweede nationaliteit is dit mogelijk, zelfs wanneer zij al een aantal interlands voor een ander land achter hun naam hebben staan. Zo was daar Joshua Brenet te zien, die twee keer in actie kwam voor het Nederlands Elftal.

LEES OOK: ‘Bazoer, Geertruida, Malacia en Chong in voorselectie Curaçao’

Switchen van Nederland naar Curaçao

Voor voetballers is het mogelijk om nog te switchen van land, als deze niet meer dan drie officiële interlands voor zijn 21e heeft gespeeld, op een eindtoernooi actie was of als het minstens drie jaar geleden is dat de speler voor het andere land uitkwam. Brenet kwam twee keer in actie voor Oranje, een keer tijdens de WK-kwalificatie van 2016 en in een oefenduel met België in hetzelfde jaar. Gaat de verdediger nu dan nog de overstap naar Curaçao maken?

“Overstap? Nee ze hebben mij gevraagd, maar heb nog geen antwoord gegeven”, legt Brenet uit. Voor de 27-jarige vleugelverdediger van Hoffenheim is er nog altijd de droom om terug te keren bij Oranje. “Natuurlijk heb ik altijd nog de hoop in het Nederlands Elftal.”

joshua brenet

Brenet naar de Gold Cup?

Curaçao zit in de strijd om de Gold Cup in de groep met El Salvador en Mexico. Het toernooi speelt zich af van 10 juli tot 1 augustus 2021. De naam van Brenet stond dus tussen de voorselectie, maar of de speler ook mee gaat naar de Gold Cup? “Dat ik niet ga heeft te maken met dat ik van niks weet en niet eens ben opgeroepen. Guus Hiddink heeft gewoon alle spelersnamen in de voorselectie gezet die kunnen spelen. Ben het toevallig gaan opzoeken en Bazoer heeft al naar buiten al gebracht ze zijn naam eraf moet halen, want wij weten ook van niks.”

Het was een pijnlijk moment voor Curaçao. Naast Brenet stond ook de naam van Riechedly Bazoer op de lijst. De verdediger van Vitesse moest daar niks van weten en eiste dat zijn naam werd geschrapt. “Het is dat wij niet zijn opgeroepen voor Nederlands Elftal. Dan doen zijn hun gok denk ik”, legt Brenet uit. “Curaçao heeft mij wel gevraagd, maar ik heb nooit een ja gegeven. Dus tot nu toe ga ik niet naar Gold Cup, nee.”

Ook interessant