Feyenoord baalt van beslissing gemeente: "Zit te lang tussen"

Feyenoord heeft gereageerd op het nieuws van de gemeente Rotterdam, dat een eventuele huldiging van de club pas op maandag 15 mei gerealiseerd kan worden. De ploeg van Arne Slot kan een week eerder al kampioen worden.

"Wij hebben begrip voor de situatie van de gemeente, maar de periode tussen de titel en huldiging is te lang", zo stelt een woordvoerder van Feyenoord. De gemeente had eerder, tegenover RTV Rijnmond, al aangegeven waarom een eerdere datum niet mogelijk was: "Qua inhuur, materiaal en personeel moet er, in aanloop naar een mogelijke huldiging, veel vooraf vastgelegd moet worden. Daar moeten we ook financiële verplichtingen mee aangaan. Bovendien worden materiaal en personeel ook ingezet op Koningsdag en de festiviteiten op bevrijdingsdag."

Feyenoord kan de aankomende speelronde, die plaatsvindt na het aankomende weekend met de bekerfinale, kampioen worden. De ploeg van Slot moet dan winnen van stadsgenoot Excelsior, terwijl PSV niet mag winnen van de andere stadsgenoot, Sparta.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers