Bekerwinst maakte emotie los bij Elia: "Ik had altijd zo'n grote bek"

Eljero Elia werd in 2012 kampioen van Italië met Juventus, maar kwam eigenlijk amper tot spelen toe. De bekerwinst met Feyenoord in 2016 voelde dan ook als de eerste echte prijs die hij won. Dat zorgde voor de nodige emoties bij de buitenspeler.

In 2016 stonden Feyenoord en FC Utrecht tegenover elkaar in de finale van de KNVB Beker. Michiel Kramer schoot de Rotterdammers op voorsprong, maar Ramon Leeuwin maakte vlak na rust alweer de gelijkmaker. In de 75e minuut kwam het moment van Elia. De buitenspeler kwam naar binnen en schoot binnenkant paal, via de keeper, de bal in het doel. Hierdoor was hij verantwoordelijk voor de winnende treffer, al werd het doelpunt uiteindelijk als eigen doelpunt van keeper Filip Bednarek geteld.

Frustratie

"Er zat zoveel woede en frustratie in me. Die hele wedstrijd was ik al aan het bikkelen", vertelt Elia in Kick 't Met. "Ik moest de hele tijd achter Giovanni Trouppee aan. De trainer zei: 'als hij naar het toilet gaat dan ga jij ook'. Hoe moet ik dan kracht hebben voor een actie dacht ik? Maar Gio (Giovanni van Bronkhorst, red) bleef maar op mij inpraten."

"Toen kreeg ik de bal op de middenlijn. Ik ren naar de goal, kom naar binnen en schiet de bal via de paal en achterkant van het hoofd van de keeper in het doel. Het hele stadion begon te trillen, dat voelde je zelfs op het veld. Ik liep terug en was helemaal buiten adem. Toen zag ik mijn ouders en mijn kinderen zitten. De trainer haalt mij eraf en op de bank voel ik ineens tranen over mijn wangen rollen."

Grote bek

Waarom dat gebeurde, wist de buitenspeler dondersgoed: "Ik heb altijd zo'n grote bek. Daarmee zet je zoveel druk op jezelf. 'Ik kom naar Feyenoord om kampioen te worden', dat had ik gezegd. Die druk had ik wel echt nodig. Achteraf denk ik ook: waarom ben ik naar Feyenoord toe gegaan? Dat was haast onmogelijk, maar het is wel gelukt." Een jaar later werd Elia kampioen met de Rotterdammers.

Bekijk hier de samenvatting van de bekerfinale van 2016!

Ook interessant