Onana traint weer mee in Amsterdam: ‘Ik ben terug’

André Onana is terug bij Ajax. De doelman mag sinds het eerst sinds zijn schorsing van 4 februari melden op het trainingsveld. Onana melde zich bij Jong Ajax en is blij om weer terug te zijn in Amsterdam.

Begin dit jaar kreeg Onana te horen dat hij een jaar niet mee mocht spelen bij Ajax. De doelman werd geschorst vanwege het overtreden van dopingregels. Later zag Onana zijn straf ingekort worden tot negen maanden en mag daardoor sinds 4 september weer meetrainen.

Wel moet Onana zich eerst bewijzen bij Jong Ajax, waar hij volgens Ajax zijn plek in het eerste elftal moet ‘terugverdienen’. De laatste keer dat Onana in actie kwam voor Ajax was op 31 januari, in de 0-3 zegen op AZ.

Via Instagram deelt Onana zijn terugkeer op het trainingsveld van Ajax. Zo schrijft de doelman: “Het leven heeft me geleerd dat het niet uitmaakt wat anderen denken. Het belangrijkste is om te waarderen wat je bent, wat je doet en wat je voelt. Onze grootste glorie is niet om nooit te vallen, maar om elke keer dat we vallen op te staan. Wat me niet doodt, maakt me sterker. IK BEN TERUG.”

Feyenoord-doelman vertrekt