'Onana heeft al een principe-akkoord met Inter en gaat Ajax transfervrij verlaten'

André Onana gaat Ajax na dit seizoen transfervrij verlaten, volgens Corriere dello Sport. De Italiaanse krant claimt dat er een principe-akkoord is tussen de goalie uit Kameroen en de club uit Milaan.

Het contract van Onana loopt medio 2022 af en de kans dat de doelman voor een langer verblijf kiest in Amsterdam is heel klein. Er zouden nog wel gesprekken op de planning staan tussen de clubleiding en de zaakwaarnemer van de doelman, maar Overmars gaf al eerder aan dat de hoop op een nieuwe verbintenis niet groot is.

Dat zou betekenen dat de 25-jarige doelman na dit seizoen transfervrij vertrekt bij de landskampioen. Volgens de Italiaanse krant is zijn nieuwe club al bekend. Internazionale heeft volgens de Italianen al een akkoord met de sluitpost. Het wordt voorlopig nog niet officieel bekend gemaakt, want de clubs mogen pas vanaf 1 januari 'echt' onderhandelen.

De komende periode traint Onana met Jong Ajax mee. De doelman moet zijn plekje in de A-selectie weer gaan verdienen, zei Overmars eerder. Vanaf 4 november mag de Kameroener weer spelen, want dan zit zijn dopingschorsing erop. Hij is wél ingeschreven voor de Champions League.

Feyenoord-doelman vertrekt