Einde: Nederland-Qatar 2-0, maar hoe...

Inmiddels is de wedstrijd Nederland-Qatar afgelopen. Met een 2-0 zegen gaat Nederland als winnaar de groepsfase in omdat zij in 3 wedstrijden 7 punten hadden. Hoe overtuigend de statistieken waren, hoe zwak wederom het spel.

Tweede helft begon fel, invallers zorgen voor opleving

De eerste helft eindigde zwak, maar in de tweede helft kwam Nederland feller uit de startblokken. Dit resulteerde in meer druk en het duurde dan ook niet lang voor Frenkie de Jong op aangeven van Memphis Depay de 2-0 op het bord zette. In plaats van meer druk te zetten liet Nederland het tempo weer zakken en daardoor kon Qatar in de wedstrijd komen. Inmiddels begon Van Gaal te wisselen. De eerste twee wissels (Vincent Janssen en Steven Berghuis) zetten in de 68e minuut een mooie aanval op, maar de goal werd afgekeurd. Hierna zakte het spel, mede door de vele wissels aan beide zijden in. Het meest memorabele feit was in de slotfase een bal op de lat van Berghuis.

Ondanks alles gaat Oranje soeverein door naar de 8e finales

Hoewel er veel kritiek is op het spel gaat Nederland wel als groepswinnaar door naar de knock-out fase. Daar wacht op zaterdag 3 december om 16 uur de wedstrijd tegen de nummer 2 uit groep B.