'Gelimiteerde transfersom geeft PSV antwoord op vraagprijs Vranckx'

Het Eindhovens Dagblad weet te melden dat in het contract van PSV-target Aster Vranckx een maximale transfersom is opgenomen en deze heeft een waarde van twaalf miljoen euro. Dat betekent dat de Eindhovenaren weten wat zij moeten betalen om de Belg over te nemen.

Deze clausule is enkel van belang voor ploegen die niet in de Bundesliga spelen, zo blijkt. Er was de afgelopen dagen sprake van wat spanning tussen de twee clubs, omdat VfL Wolfsburg de handelswijze van de Brabanders niet helemaal kon waarderen. Marcel Schäfer, sportief directeur van de club, hekelt de manier waarop Stewart zich in de media uitspreekt over de interesse en mogelijke onderhandelingen.

De Belgische middenvelder bracht een aantal weken geleden al een bezoek aan De Herdgang om te spreken met de clubleiding van PSV, maar vooralsnog is de interesse niet omgezet in een officieel bod. Naar alle waarschijnlijkheid heeft dit te maken met het feit dat Ibrahim Sangaré nog altijd, ondanks serieuze interesse van Nottingham Forrest, in Eindhoven is. Zijn vertrek gaat gepaard met tientallen miljoenen en zal daardoor financiële ruimte bieden voor Stewart.