El Ghazi durft Nouri niet te bezoeken: "Ik ben bang voor hoe ik hem aantref"

Anwar El Ghazi heeft het nog altijd moeilijk met de situatie rond Abdelhak Nouri. De aanvaller van Lille ging al een aantal keer op bezoek bij de familie van zijn voormalig ploeggenoot, maar durfde hem nog niet op te zoeken in het ziekenhuis. 

"Ik ben bang voor hoe ik hem aantref. Dat het om mijn netvlies gebrand blijft. Het is moeilijk. Je wil zo graag helpen, maar bent machteloos", zegt El Ghazi in gesprek met ELF Voetbal. Nouri werd in de zomer getroffen door een hartaanval tijdens een oefenwedstrijd van Ajax en is sindsdien wegens hersenschade niet meer bij bewustzijn geweest. 

El Ghazi kan het noodlottige moment nog goed herinneren. De 22-jarige Marokkaan stond op het punt op te gaan trainen met Lille. "Ik keek nog even op mijn telefoon en zag dat mijn oom belde. Hij zei dat Appie in Oostenrijk op de grond lag na een hartstilstand. Ik kon het niet geloven. Allerlei mensen appten mij. Ik heb niet meer getraind die dag. Alle gelovigen weten dat er beproevingen komen in het leven, maar dit verwacht je niet."