Van Beek blij met terugkeer: ‘Voel mij weer écht voetballer’

Sven van Beek is weer een vast gezicht in de Eredivisie. De oud-Feyenoorder is bij Willem II weer goed op de weg terug. Van Beek lag lang in de lappenmand en kwam daardoor amper in actie in de Eredivisie. Nu is hij weer terug en voelt ‘ie zich weer een voetballer.

“'Weet je wat het is? Ik voel me gewoon weer écht voetballer”, begint Van Bek in het Brabants Dagblad. “Niet een of andere gek die alleen maar in de gym zit. Ik geniet van elke training en heb weer lol in het spelletje. Eindelijk, want het plezier was helemaal verdwenen. Er zijn genoeg momenten geweest waarop ik het totaal niet meer zag zitten om überhaupt weer te gaan voetballen.”

Van Beek blink ook terug op zijn revalidatie. “Het lastigste aan revalideren is dat je telkens wat stapjes vooruit zet, maar daarna ook weer één of twee terug. Dat heb ik in al die tijd zo’n tien of twintig keer meegemaakt. Dat breekt je op een gegeven moment gewoon op.''

''Ik voel me goed, ik voel me lekker, ik voel me fit. Ik merk aan mijn lichaam dat ik eindelijk weer eens wat meer wedstrijden achter elkaar speel.” Feyenoord stuurde Van Beek naar Willem II. In Rotterdam heeft de verdediger nog een contract tot de zomer, maar die lijkt niet verlengt te worden. Met Feyenoord werd Van Beek kampioen, maar zo voelt hij dat zelf niet. “Ik voelde het geluk en succes niet. Je zult mij ook nooit horen zeggen dat ik kampioen ben geworden met Feyenoord, want dat bén ik niet.”