Spelerspaspoort Bryan Linssen (profiel)

Profiel: Bryan Linssen (Neeritter, 8 oktober 1990) staat onder contract bij Feyenoord.

Carrière van Linssen

Linssen speelde in de jeugd bij VV Veritas uit Neeritter en daarna Fortuna Sittard, waar hij op 8 augustus 2008 debuteerde tegen FC Emmen in het betaald voetbal. Na één seizoen in Sittard maakte hij transfervrij de overstap naar MVV. Hier speelde hij 29 duels en trof hij 7 keer het net.

VVV-Venlo

In mei 2010 tekende hij een contract bij VVV-Venlo. In het eerste seizoen kwam hij maar tot twee basisplaatsen en acht invalbeurtjes in de Eredivisie, maar de seizoenen erna werd hij steeds belangrijker voor VVV-Venlo. In drie seizoenen kwam hij uiteindelijk tot 78 wedstrijden en 14 doelpunten.

Heracles Almelo

In 2013 verruilde Bryan Linssen VVV-Venlo voor Heracles Almelo. Op 4 augustus 2013 debuteerde hij voor Heracles. Twee wedstrijden later was hij voor het eerst trefzeker. Tot begin december kwam hij echter maar tot twee treffers. Daarna raakte hij echter op stoom. In zeven wedstrijden scoorde hij even zoveel doelpunten. Uiteindelijk kwam Linssen in twee seizoenen, waarin hij slechts vier wedstrijden miste, tot 25 treffers in 70 wedstrijden.

FC Groningen

Linssen vertrok op 30 juni 2015 naar FC Groningen. Hier tekende hij een contract tot medio 2018. Hij debuteerde in de met 0-3 verloren Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Zijn eerste seizoen bij Groningen was niet denderend. In 39 wedstrijden scoorde hij maar vijf keer. Het seizoen erop was hij met tien doelpunten belangrijker voor Groningen. Met 70 wedstrijden en 16 doelpunten vertrok hij naar Vitesse.

Vitesse

Linssen verhuisde met ingang van het seizoen 2017/2018 naar Vitesse, de winnaar van de KNVB beker in het voorgaande seizoen. Hij maakte zijn officiële debuut op 5 augustus 2017, in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, uit tegen landskampioen Feyenoord. Het duel eindigde na reguliere speeltijd in 1-1. Vitesse verloor daarna na strafschoppen (4-2). Op 12 augustus van dat jaar maakte hij zijn eerste competitiedoelpunt voor Vitesse. Zijn eerste Europa League goal voor Vitesse maakte hij tegen SS Lazio. Hij kwam bij Vitesse tot 113 officiële duels waarin hij 47 keer scoorde. Linssen werd drie seizoenen achter elkaar clubtopscorer met respectievelijk 15, 12 en 14 doelpunten.

Feyenoord

Op 6 juli 2020 tekende Linssen transfervrij voor Feyenoord nadat hij eerder in de zomer al werd gelinkt aan de stadionclub. Hij tekende een meerjarig contract tot 2023. Op 12 september 2020 maakte hij hier zijn officiële debuut. Op 4 oktober 2020 maakte hij zijn eerste doelpunt voor Feyenoord in de met 1–4 gewonnen uitwedstrijd tegen Willem II. Nadat hij 2,5 maand niet meer had gescoord, maakte hij op 23 december 2020 een hattrick en zijn eerste doelpunt in een thuiswedstrijd voor Feyenoord in de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen, die met 3–0 gewonnen werd. Hierdoor werd Linssen de eerste speler in de 21ste eeuw die namens drie verschillende clubs een hattrick in de Eredivisie maakte.

Dit is de voorlopige selectie van Feyenoord in het seizoen 2021-2022