‘Deze middenvelder staat op nummer één in de lijst van Slot’

Arne Slot aast op de diensten van Branco van den Boomen, zo vertelt Valentijn Driessen in de Kick-Off podcast van De Telegraaf. De 27-jarige middenvelder van Toulouse kent een sterk seizoen en kan rekenen op interesse van diverse clubs. 

De Nederlandse middenvelder is aankomende zomer gratis op te halen in Frankrijk. Mike Verweij vertelt dat de speler veel opties heeft. "Van de week ging het gerucht dat hij heel nadrukkelijk in de belangstelling stond van Royal Antwerp FC. Dat heb ik gecheckt bij zijn zaakwaarnemers. Hij staat daar op een lijst." Valentijn Driessen vult aan en noemt dat Feyenoord bovengemiddeld geïnteresseerd is. ”Ik denk dat hij bovenaan op het lijstje van Feyenoord staat. Er zijn al gesprekken geweest. Wat ik heb begrepen, staat hij op nummer één op het lijstje van Slot."

Smaakmaker in de Franse competitie

Van den Boomen is met acht assists en vijf doelpunten in 30 wedstrijden in de Franse Ligue 1 één van de beste middenvelders van de competitie. Zijn huidige martkwaarde bedraagt volgens Transfermarkt zo’n negen miljoen euro. In Nederland speelde Van den Boomen een aantal jaren in de jeugdopleiding van Ajax, waarna hij vanuit Jong Ajax naar FC Eindhoven vertrok. Vervolgens speelde hij achtereenvolgens bij SC Heerenveen, Willem II, opnieuw FC Eindhoven en De Graafschap, alvorens hij in de zomer van 2020 naar Toulouse vertrok.