'Ajax vindt vraagprijs voor Spertysan te gortig en wacht af'

Eerder deze transferwindow werd bekend dat Ajax de pijlen gericht had op Eduard Spertysan, maar in de laatste weken zijn de Amsterdammers niets verder gekomen dan interesse tonen. FK Krasnodar, de club voor wie de middenvelder speelt, zit volgens de club té hoog in de boom.

De Armeens-Russische voetballer ligt nog drie jaar vast bij FK Krasnodar en moet daardoor een fors miljoenenbedrag opleveren. In eerste instantie speculeerde men over een bedrag van zo'n negen miljoen euro, maar inmiddels blijkt dat de Russische club dat bedrag heeft opgehoogd. Ajax heeft nog steeds concrete interesse, maar gaat niet in actie komen met deze som.

Manchester City, Newcastle United en Olympique Marseille worden ook genoemd als mogelijke bestemming, maar de media in Armenië komt met een update. 'De situatie rond Spertsyan is niet veranderd. Clubs die écht interesse hebben, zijn niet bereid om het benodigde geld voor hem te betalen.' Sven Mislintat kwam al wel in actie en haalde Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic naar de Johan Cruijff ArenA.