NAC Breda ontslaat coach Peter Hyballa vanwege ruzie met technisch manager

De clubleiding van NAC Breda heeft vrijdag besloten om trainer Peter Hyballa definitief uit zijn functie te ontheven. De Duitser is per direct op straat gezet, zo melden de Brabanders.

Op de website van NAC valt te lezen dat het "in goed overleg is besloten" en wordt gesproken over "een verschil van inzicht."

Conflict

Het kwam onlangs tot een stevig conflict tussen Hyballa en technisch manager Tom Van Den Abbeele. In een interview in BN De Stem haalde de Duitse trainer keihard uit naar de technische baas bij NAC.  "Hij biedt ons spelers aan met twee of drie wedstrijden in twee seizoenen. 'Ze komen van grote clubs', zegt hij dan. Wat interesseert mij dat nou? Nieuwe spelers moeten in ieder geval direct van waarde zijn. NAC moet kwaliteit aan zich binden. NAC is geen sociëteit of opvanghuis. NAC moet presteren."

Halve finale tegen Feyenoord

Het was wachten totdat een van de twee zou vertrekken. Het is Hyballe geworden die nog geen half jaar geleden werd aangesteld als trainer en met de Keuken Kampioen Divisie-club de halve finales bereikte in de KNVB beker tegen Feyenoord. 

Het tweetal moest de ruzie voor 1 juli bijleggen van de pas aangestelde algemeen directeur Mattijs Manders. Dat is niet gelukt, waarop NAC heeft besloten de samenwerking met Hyballa te stoppen.

Update, 18:22 uur: NAC en Tom van den Abbeele gaan per direct uit elkaar. In navolging van hoofdtrainer Peter Hyballa is ook met technisch manager Tom van den Abbeele besloten de samenwerking per direct te beëindigen.