Zakaria Labyad over vertrek bij PSV: "Ik ben niet leuk vertrokken daar, dat had anders gekund"

Zakaria Labyad heeft nog altijd geen moment spijt gehad van zijn vertrek bij PSV. Ondanks dat de manier waarop anders had gekund, trok hij graag naar Sporting Portugal. Dit vertelt de aanvallende middenvelder van FC Utrecht in gesprek met Voetbal International. 

"Het moest zo zijn. om volwassen te kunnen worden"
"Ik ben niet zo leuk vertrokken bij PSV, dat had anders gekund, alleen denk ik dat het zo moest zijn om echt volwassen te kunnen worden. Ineens vond ik mezelf terug in een appartement in Lissabon. Alles diende ik zelf maar te regelen: water, licht, aansluiting van je tv en internet... En zonder dat ik een woord Portugees sprak, terwijl die Portugezen weer niets verstonden van Engels", blikt de pas 24-jarige Labyad terug.

Tekst gaat verder onder de foto

"Heb geprobeerd ervaringen om te zetten in positivisme"
"Nou, red jezelf dan maar, drieduizend kilometer van huis. Wat je dan wél krijgt, naast frustraties, is iets onbetaalbaars en waarop ik tot de dag vandaag kan terugvallen: levenservaring. Ik heb altijd geprobeerd die ervaringen om te zetten in positivisme. We spraken net over de mentaliteit van jeugd, hè, ik probeer mijn verhaal dus over te brengen op dat soort spelers," besluit Labyad.