Luciano Slagveer maanden buitenspel na aanslag NAC-keeper Bertrams

Luciano Slagveer maanden buitenspel na aanslag NAC-keeper Bertrams

Luciano Slagveer zal de komende maanden vanaf de zijlijn toe moeten kijken. De buitenspeler van FC Twente heeft een zware blessure overgehouden aan de wedstrijd tegen NAC Breda van dinsdag (1-2 winst)

In de laatste seconde van de wedstrijd leek Luciano Slagveer op weg naar het doel van de tegenstander, om de 1-3 te scoren. NAC-doelman Nigel Bertrams dacht er anders over en kwam zijn doel uit. Ongeveer ter hoogte van de middenlijn torpedeerde de doelman Slagveer, die daarvoor de rode kaart kreeg.

"Ik ging voor de bal, inhouden lukte niet meer"
De buitenspeler, die door FC Twente gehuurd wordt van het Belgische SC Lokeren, werd enkele minuten daarvoor binnen de lijnen gebracht door trainer Gertjan Verbeek. Slagveer kwam na de tackle op zijn schouder terecht. De blessure houdt hem tussen de twee en vier maanden aan de kant. NAC-keeper Bertrams reageerde als volgt op de overtreding: "Ik wilde de counter eruit halen en ging voor de bal, maar was te laat. Inhouden lukte niet meer."

"Als je iemand zo tackelt, ben je niet goed bij je hoofd"
Slagveer zijn trainer, Gertjan Verbeek, was gisteravond na afloop al erg boos op doelman Bertrams: "Als je op zo'n manier iemand ondersteboven tackelt, met de bedoeling om te torpederen... dan ben je niet goed bij je hoofd. Als hier geen flinke straf uitkomt, dan weet ik het ook niet meer", zo vertelde de trainer tegen de NOS.

Bekijk hieronder nog eens de overtreding van Bertrams: