Van Gaal over kennismaking met Simons en Frimpong: "Ik heb ze beelden laten zien van hoe ze spelen"

Van Gaal stond woensdag de pers voor het eerst in Qatar te woord voorafgaand aan het WK 2022 waar hij samen met Oranje een gooi doet naar de Wereldtitel. Diverse onderwerpen kwamen aan bod, waaronder de selectie. Daarin werd Van Gaal specifiek gevraagd naar zijn eerste kennismaking met debutanten bij de selectie Xavi Simons (PSV) en Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen). Daarnaast sprak Van Gaal ook over de situatie rondom de fitheid van Memphis Depay.

Xavi Simons en Jeremie Frimpong zijn twee van drie spelers zonder A-interland achter hun naam bij Oranje. De derde speler is Andries Noppert. Echter werkte de doelman van sc Heerenveen in september wel met Van Gaal toen hij voor het eerst werd opgeroepen voor Oranje. Van Gaal maakte in Qatar voor het eerst kennis met Simons en Frimpong en de bondscoach ging in op de vraag over hoe deze kennismaking verliep: "Ik heb ze direct op de eerste dag gesproken", begint Van Gaal, die vervolgens toelicht hoe de gesprekken met zijn pupillen verliepen. "Dan maak ik kennis met ze en laat ik ze beelden zien van hoe ze spelen bij hun club. En vertel ik ze wat ik wel en wat ik niet wil, want daar gaat het om. Het gaat om het functiepakket bij de positie die zij bekleden", vertelt de bondscoach, die aangeeft dat de eerste kennismaking 'allemaal prima' was. "Het zijn goede jongens!"

'Je weet het nooit, maar ik denk het niet'

Daarnaast werd er ook gevraagd naar Memphis Depay en eerdere uitspraken van Van Gaal, waarin hij aangaf dat de aanvaller niet fit genoeg zou zijn om te starten tegen Senegal. Op de vraag of de eerste twee dagen samen met Memphis iets hebben veranderd, was Van Gaal kort, maar krachtig: "Je weet het niet, maar ik zou er niet vanuit gaan", aldus de bondscoach.

Bekijk hier de beelden van de persconferentie van Louis van Gaal (vanaf minuut 15.10 vertelt de bondscoach over de kennismaking met Simons en Frimpong):