Bergwijn blikt vooruit op weerzien met PSV: "Ik verwacht geen warm welkom"

Steven Bergwijn gaat zondagmiddag met Ajax op bezoek bij zijn oude werkgever PSV. De 25-jarige aanvaller vindt het bijzonder om voor even terug te zijn in Eindhoven, al denkt hij niet in een warm bad terecht te komen.

"Ik verwacht geen warm welkom", vertelt een lachende Bergwijn in gesprek met Ajax TV. "Maar dat maakt ook niet uit, dat hoort bij het voetbal. Ik vind het alleen maar lekker, eerlijk gezegd. Ik houd van dit soort wedstrijden. Het geeft iets extra's".

Bergwijn stond dit seizoen al twee keer eerder tegenover PSV, in de strijd om de Johan Cruijff Schaal (3-5 nederlaag) en in de competitie (1-2 verlies). Bergwijn hield aan beide ontmoetingen geen lekker gevoel over. "Dus we hebben wat recht te zetten zondag".

"Er zijn niet veel wedstrijden meer, dus we moeten gewoon die punten pakken. Wanneer ik tevreden ben? Alleen met de drie punten", aldus de rappe vleugelaanvaller, die sinds zijn komst naar Ajax afgelopen zomer 39 officiële wedstrijden speelde. Daarin was hij goed voor vijftien goals en zes assists.

Ook interessant