Ronaldo kwaad op uitreikers Ballon d'Or: 'Ongelofelijk dat iemand zo kan liegen'

Vlak voor de uitreiking van de Ballon d'Or heeft Cristiano Ronaldo flink uitgehaald op Pascal Ferré, de hoofdredacteur van France Football. Ieder jaar komt het medium met de verkiezing van beste voetballer van het jaar. Ronaldo was niet te spreken over een eerdere uitspraak van Ferré.

Volgens Ferré heeft Ronaldo nog slecht één doel voor ogen. "Ronaldo wil stoppen met meer Ballon d'Ors dan Messi. Dat weet ik omdat hij dat tegen me heeft gezegd", aldus de eindredacteur. Via Instagram haalt Ronaldo flink uit op Ferré. "Hij liegt en gebruikt mijn naam om zichzelf en zijn tijdschrift te promoten. Het is onacceptabel dat iemand die het uitreiken van zo'n prestigieuze prijs organiseert op zo'n manier mag liegen", aldus de Portugees.

"Het is totaal respectloos richting iemand die France Football en de Ballon d'Or altijd heeft gerespecteerd. Het zijn geruchten die totaal onnodig de wereld in zijn geholpen." Naast de eerdere opmerking zou Ronaldo afwezig zijn doordat de aanvaller in quarantaine zit. "Ik wil de winnaar altijd feliciteren. Sportiviteit en fair-play hebben me tijdens mijn carrière de weg gewezen."

Ronaldo vs. Messi

Over de opmerking van Ferré over de rivaliteit tussen Ronaldo en Lionel Messi, wil de ster van Manchester United ook nog wat kwijt. "Ik win voor mezelf en voor de clubs waarvoor ik speel. Ik win niet van iemand. Mijn grootste ambitie is om nationale en internationale prijzen te winnen voor mijn club en mijn land. Ik wil een voorbeeld zijn voor iedereen die profvoetballer wil worden. Mijn naam moet in gouden letters in de geschiedenisboeken van het voetbal terechtkomen. Ik sluit af door te zeggen dat ik me al focus op de volgende wedstrijd met United. En de rest? De rest is de rest..."