Boženík valt in de smaak bij Duitse trainer: "Dit was een goede transfer"

Róbert Boženík werd in de zomer door de Rotterdammers verhuurd aan Fortuna Düsseldorf. Hij kon nog niet veel indruk maken, maar Duitse trainer Christian Peußer maakt zich geen zorgen. De 37-jarige oefenmeester ziet verbeterpunten voor de aanvaller.

Doordat de Slowaakse spits bij Feyenoord op een zijspoor beland was, werd hij vlak voor het sluiten van de transferwindow verhuurd aan de Duitse club. De 21-jarige aanvaller wist te scoren bij zijn basisdebuut, maar daarna kwam hij niet veel verder dan wat invalbeurten.

Desondanks heeft de trainer van Fortuna Düsseldorf geen spijt van de transfer. "Ik ben blij dat hij er is, het was een goede transfer", laat hij optekenen door Kicker. Preußer is ook mild voor Bozeník na zijn uitspraken in zijn thuisland. Daar repte de international al over een vertrek uit Düsseldorf. "Hij is jong en zal ervan leren", stelt Preußer.

Op sportief vlak zijn er nog de nodige verbeterpunten voor Boženík. "Róbert heeft veel energie en zegt wat hij wil, dat zelfvertrouwen hebben we nodig. Maar tactisch inzicht hoort er ook bij", eindigt de Duitse oefenmeester.