'Amsterdammers met dubbel gevoel richting officiële seizoenstart'

Ajax start als één van de eerste Nederlandse ploegen aan het nieuwe seizoen en doet dat met een duel in de voorronde tegen FK Vojvodina. Een binnenlandse week vol trainingen onder hoofdtrainer Francesco Farioli zit er inmiddels op, maar er zijn al enkele kopzorgen voor de Amsterdammers.

In het duel tegen Olympiakos werd nipt gezegevierd door een treffer van Carlos Forbs. De Italiaanse oefenmeester koos voor een mix van gevestigde orde en jeugdige talenten tegen de Griekse winnaar van de UEFA Conference League. Na minder dan 30 minuten spelen, kwam er minder nieuws.

'Ajax ziet Owen Wijndal al snel uitvallen met blessure aan linkerpols'

Dat mindere nieuws had te maken met Owen Wijndal, die de hoofdrol speelde in de tegenvaller aan Amsterdamse zijde. Hij greep na 25 minuten spelen namelijk naar zijn linkerpols, nadat hij na een luchtduel vervelend op de grond eindigde. Al snel bleek dat de vleugelverdediger niet in staat was om de oefenwedstrijd uit te spelen en Benjamin Tahirovic verving hem voor de resterende speelminuten.

'Bertrand Traoré mag meespelen tijdens tweeluik met FK Vojvodina'

Op donderdag 25 augustus begint het Europese seizoen voor de nummer vijf van de Eredivisie. De Amsterdammers werden tijdens de loting van de UEFA Europa League gekoppeld aan het Servische FK Vojvodina in de tweede voorronde van het toernooi. De Telegraaf meldt vrijdag dat de onlangs gepresenteerde Bertrand Traoré bijtijds speelgerechtigd is. 

Dat betreft het papierwerk, want Farioli hield snel na zijn presentatie al een slag om de arm rondom het meespelen van de 28-jarige speler uit Burkina Faso. "We moeten eerst kijken hoe hij er fysiek voor staat, want we moeten het ook niet overhaasten. Hij is een heel explosieve speler en die zijn nu eenmaal wat gevoeliger voor blessures", aldus de Italiaan. Maak hier kennis met de nieuwe aanwinst.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers