"DICK ADVOCAAT ZEGT 'NEE' TEGEN FEYENOORD"

Dick Advocaat wordt niet de nieuwe trainer van Feyenoord. De 71-jarige trainer hoefde alleen maar zijn krabbel te zetten onder een één-jarig contract, maar de oud-bondscoach heeft de clubleiding laten weten het toch niet te zien zitten Giovanni van Bronckhorst na dit seizoen op te volgen.

Donderdagavond liet de huidige trainer van FC Utrecht de directie van Feyenoord weten dat hij het aanbod van de Rotterdamse club naast zich neer legt.

Advocaat was eerste keuze voor technisch directeur Martin van Geel, die ook nog niet met andere trainers sprak.  "Feyenoord blijft een geweldige club. Ik vond het een eer dat ze me wilden hebben, maar er is zo'n negatieve sfeer ontstaan rond mijn benoeming dat ik het niet zie zitten om het te doen", zo laat Advocaat weten in het Algemeen Dagblad. "Feyenoord zit niet op die negativiteit te wachten en ik ook niet." 

Namen die eerder circuleerden zijn die van oud-speler Henk Fraser, momenteel werkzaam bij Sparta, en Maurice Steijn, de oefenmeester van VVV Venlo. Vrijdag bespreekt Van Geel intern de opties. De TD ziet het liefst een ervaren kracht trainer worden. 

Lees ook: 10 redenen waarom Louis van Gaal trainer zou moeten worden van Feyenoord