Voorbeschouwing PSV - Feyenoord: vermoedelijke opstellingen, vorm en onderlinge resultaten

PSV en Feyenoord staan zondagmiddag tegenover elkaar in het Philips Stadion. De Rotterdammers moesten op dinsdag spelen in plaats van donderdag, vanwege een Israëlische feestdag. In Israël werd het 0-0 tegen Maccabi Haifa. PSV speelde donderdag wél. Real Sociedad kwam op bezoek, in een spannende wedstrijd was de uitslag (uiteindelijk terecht) 2-2.

Vorm

PSV heeft dan weliswaar 2-2 gespeeld, maar Real Sociedad staat momenteel vierde in La Liga en de selectie is bijna drie keer zoveel waard als die van PSV. De Eindhovernaren hebben daarnaast met 0-3 bij AZ gewonnen afgelopen weekend. De ploeg van Schmidt heeft in de Eredivisie alles gewonnen, dus is Feyenoord gewaarschuwd voor het bezoek aan het Philips Stadion.

Feyenoord speelde zoals gezegd 0-0 tegen Maccabi Haifa. De ploeg van Slot speelde niet waar Feyenoord om geroemd werd in de eerste weken van het seizoen, het drukzetten en het voetbal van achteruit loopt momenteel wat stroef bij de Rotterdammers. In de Eredivisie kijkt de kampioen van 2017 tegen een achterstand aan van zes punten op de koploper. Feyenoord heeft een wedstrijd minder gespeeld, maar het zal de Rotterdammers toch niet lekker zitten als ze zondagavond negen punten achter staan.

Onderlinge resultaten

Om duidelijk te maken dat Feyenoord zoveel liever tegen PSV speelt dan tegen Ajax, eerst een paar statistieken: Feyenoord is in alle competities alweer zeven duels op een rij ongeslagen tegen PSV, een serie van drie overwinningen en vier keer een gelijkspel die begon met winst in de Johan Cruijff Schaal in augustus 2018 (0-0, 6-5 na strafschoppen).

Vermoedelijke opstellingen

Feyenoord heeft vijf dagen rust gehad, dus lijkt Slot niet al teveel wijzigingendoor te voeren. Alireza Jahanbakhsh keert vermoedelijk wel terug in het basiselftal. De Iraniër mocht tegen Israël niet spelen vanwege regels uit zijn thuisland. 

PSV speelde dondergavond nog een duel, maar ook daar lijkt niet veel te worden gewijzigd. Carlos Vínicius zou zijn basisdebuut kunnen maken zondag.

vermoedelijke opstelling psv tegen feyenoord

vermoedelijke opstelling feyenoord tegen psv

Ook interessant