Deze Feyenoord-spelers beschikken over een aflopend contract en staan voor een mogelijk vertrek....

De winterse transferperiode nadert sneller dan gedacht. Het is voor spelers met een aflopend contract de ideale periode om te kijken waar hun toekomst ligt. Dit zijn de spelers van Feyenoord die over een aflopend contract beschikken. 

1) Jens Toornstra

Jens Toornstra zijn contract loopt aankomende zomer af. De 32-jarige middenvelder van Feyenoord heeft het idee dat hij nog jaren van meerwaarde kan zijn voor de Rotterdamse club. Toornstra staat dan ook open om met de club in gesprek te gaan om zijn contract te verlengen:

''Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Feyenoord'', vertelt Toornstra in gesprek met Voetbal International. ''Ik ben hier bezig aan mijn achtste seizoen. Als je ziet waarmee de club nu bezig is, dan vind ik dat een mooi proces om deel van uit te maken. Er groeit echt iets en ik ben trots dat ik aanvoerder van de ploeg mag zijn. Ik heb eerder aangegeven dat ik graag langer bij Feyenoord blijf en die gedachte is niet veranderd.''

2) João Carlos Teixeira

De rol van João Teixeira is al na één seizoen uitgespeeld bij Feyenoord. De Rotterdammers stonden zelfs open voor een vertrek van de 28-jarige Portugees.

Teixeira hoeft dit seizoen niet te rekenen op veel speeltijd onder de nieuwe trainer Arne Slot. De middenvelder werd daarom in verschillende landen aangeboden, zoals in de Verenigde Staten en Turkije. Het contract van Teixeira loopt volgend jaar af, maar de club heeft wel een optie om dat te verlengen. De kans lijkt niet groot dat dit gaat gebeuren.

3) Guus Til

Guus Til is dit seizoen een van grote smaakmakers in de Eredivisie. Hij werd uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de maand in september en produceerde tot nu toe 13 goals en twee assist in 19 wedstrijden voor Feyenoord.

In 2019 werd Guus Til voor maar liefst €18 miljoen overgenomen door Spartak Moskou. Tot een groot succes kwam het nooit in Moskou, maar ondertussen harkte hij wil een behoorlijk wat geld binnen. Inmiddels zit Til in zijn derde contractjaar en strijkt hij zo’n €1,7 miljoen per jaar op. Tenminste, als hij bij Spartak Moskou zou blijven. Maar omdat Feyenoord hem momenteel huurt van Spartak en het salaris niet kan bekostigen, levert Guus Til maar liefst €1,2 miljoen aan salaris in. Hij verdient nu ‘slechts’ €500.000. Feyenoord heeft geen koopoptie in het contract van Til kunnen bedingen.

4) Reiss Nelson

Reiss Nelson heeft 48 officiële wedstrijden namens Arsenal op zijn naam staan, maar heeft tijdelijk een stapje terug gedaan en is de komende maanden te bewonderen in de Eredivisie. De Engelse jeugdinternational moest zijn Eredivisie-debuut enige tijd uitstellen wegens fysieke tegenslag, maar kon tegen RKC Waalwijk alsnog zijn eerste minuten namens Feyenoord maken. Nelson heeft inmiddels vier wedstrijden voor de Rotterdammers gespeeld waarin hij niet to scoren kwam. Feyenoord huurt de Arsenal-aanvaller voor één seizoen zonder optie tot koop.

5) Cyriel Dessers

Cyriel Dessers was afgelopen zondag van levensbelang voor Feyenoord, want hij nam in blessuretijd tegen Sparta de winnende treffer voor zijn rekening. De Rotterdammers huren de Nigeriaanse Belg van het KRC Genk van John van den Brom. Bij zijn Belgische club had Dessers geen basisplaats.

Dessers was na Reiss Nelson de tweede aanvallende versterking voor Feyenoord op Deadline Day. Dessers brak in het verleden door bij NAC Breda en vertrok vervolgens naar FC Utrecht. In de Domstad kwam hij nooit écht tot bloei. Utrecht gebruikte hem vervolgens als 'wisselgeld' in een deal met Heracles Almelo. Adrian Dalmau vertrok naar De Galgenwaard, Dessers bewandelde de omgekeerde weg. In Almelo groeide hij uit tot Eredivisie-topscorer.

Na zijn vertrek bij Heracles, dat hem voor miljoenen doorverkocht aan Genk, wilde het wederom niet echt vlotten voor de spits. Met een tijdelijke terugkeer naar de Eredivisie hoopt hij zijn vorm weer terug te vinden. Bij Feyenoord moet hij de concurrentie aangaan met Bryan Linssen en Naoufal Bannis. Feyenoord rept niet over een aankoopoptie, maar Genk doet dat wél. Het lijkt er dus op dat Feyenoord de aanvaller na het seizoen definitief over kan nemen, al is het de vraag of de Rotterdammers dit gaan doen...