‘Feyenoord doet bod op Tsjechische verdediger’

Feyenoord heeft zich officieel gemeld voor de diensten van Dávid Hancko, zo weet het doorgaans betrouwbare 1908.nl te vertellen. De Rotterdammers klopten eerder al aan bij Slavia Praag voor de diensten van de verdediger en zetten nu, met het vertrek van Marcos Senesi, extra vaart bij de onderhandelingen.

Eerder deden er al geruchten de ronde dat Feyenoord interesse zou hebben in de 24-jarige verdediger. Nu er extra geld is binnengekomen met de transfer van Senesi naar Bournemouth (15 miljoen euro), zijn de gesprekken met Slavia Praag van start gegaan.

Hancko begon zijn carrière bij MSK Zilina in zijn thuisland. In de zomer van 2018 werd hij voor 3,8 miljoen opgepikt door Fiorentina, maar de verdediger kwam slechts tot vier wedstrijden in de Serie A. Een jaar later werd hij voor twee seizoenen verhuurd aan Sparta Praag. De club nam hem vorig jaar voor 2,5 miljoen definitief over. De 19-voudig international van Slowakije kwam verdeeld over drie seizoenen in totaal 97 keer uit van de Tsjechische club en scoorde 20 keer. Volgens 1908 zijn de eerste contacten tussen club en speler al gelegd en ziet Hancko een overstap naar Rotterdam wel zitten.