Ronald Waterreus kraakt Ajax en twee Ajacieden in het bijzonder

Ajax is hekkensluiter van de Eredivisie en dat wekt medeleven op bij Ronald Waterreus. De voormalig doelman van de Eindhovenaren heeft het nu al te doen met John van 't Schip en haalt hard uit in de richting van twee Ajacieden.

De ex-goalie wijt een column in De Limburger aan de huidige situatie in de Nederlandse hoofdstad. Hij klimt in de pen en verwijt twee spelers specifiek dat zij het af laten weten en doet ook een opvallende beschuldiging. 'De een, Bergwijn, is met zijn ontluisterende media-optredens een parodie op een aanvoerder. De andere, Berghuis, is zo vaak bij relletjes betrokken dat je vermoedt dat hij door Feyenoord als infiltrant is neergezet in Amsterdam', begint Waterreus.

'Iemand met een dergelijk karakter is, zijn voetballende kwaliteiten ten spijt, puur gif voor een selectie als hem iets of iemand niet zint', aldus de harde conclusie. Ook met interim-trainer Van 't Schip verwacht hij niet dat de problematiek op korte termijn is opgelost. 'Het kan niet anders of Van ’t Schip komt straks ook tot de conclusie dat hij een slangenkuil is binnengewandeld. En dat de problemen te complex en te hardnekkig zijn om snel weer een topclub te worden. Ajax is een treinramp in slow motion', besluit de analist.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers