3 weetjes voor de aftrap van Feyenoord - FC Volendam

Om 20.00 uur staan Feyenoord en FC Volendam in De Kuip aan de aftrap. De wedstrijd is belangrijk, want nadat Ajax uit bij Heerenveen met 2-4 won ligt de druk om 3 punten voorsprong op de ranglijst te houden weer bij Feyenoord. Aan de andere kant heeft de technische staf van Volendam iets te laten zien om hun positie in de interne machtsstrijd bij Volendam te beschermen. Wij zetten op een rij wat je moet weten voor de aftrap van deze belangrijke wedstrijd.

Feyenoord begint gehavend tegen PSV

Helaas kan de stadion-club niet met hun basis-elf beginnen. De ziekenboeg van Feyenoord is redelijk vol. Zo is Justin Bijlow nog steeds afwezig als gevolg van zijn polsblessure. Ook Quinten Timber is nog herstellende van zijn knieblessure. Tot slot zijn Patrik Walemark (blessure bovenbeen) en Santiago Gimenez, die eerder deze week in de warming up voor de Europa League wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk een hamstring-blessure opliep, afwezig. 

In de selectie van FC Volendam is iedereen fit.

Feyenoord heeft de geschiedenis mee

Ondanks de volle ziekenboeg is er kans voor Feyenoord als we naar het verleden kijken. Feyenoord speelde namelijk al 25 thuis tegen de Volendammers. In 21 wedstrijden bleven de punten in Rotterdam, twee keer speelden de ploegen gelijk. Ook kreeg Feyenoord 2 thuisnederlagen te verwerken. Het laatste gelijke spel dateert uit 1989 (1-1). Het laatste verlies voor Feyenoord uit 1988, toen het 1-2 werd. Ook het doelsaldo (71 voor en 14 tegen) duidt erop dat Feyenoord kans maakt. Bovendien lijkt het Feyenoord gegund, want Volendam-voorzitter Jan Smit verbaasde Feyenoord pikant genoeg met een muzikale verrassing.

Zorgt FC Volendam toch voor een verrassing?

Toch kunnen de Rotterdammers beter niet te vroeg juichen. Bij FC Volendam staat er nogal wat op het spel. Enerzijds wil het technische hart onder leiding van trainer Wim Jonk een statement maken, al was het maar om een punt te scoren in de knetterende ruzie met de Raad van Commissarissen, waarbij voorzitter Jan Smit eerder deze week duidelijk maakte waar hij stond.

Daarnaast heeft FC Volendam met Francesco Antonucci een Feyenoord-huurling, of beter gezegd een verbroken belofte, in de gelederen. De aanvallende middenvelder heeft op De Dijk nog geen basisplaats veroverd, maar zal ongetwijfeld vandaag willen laten zien wat hij kan. 

Hoe groot de kans is dat Feyenoord vandaag minder dan drie punten haalt valt te bezien. Volgens velen is Volendam bij voorbaat kansloos.

Feyenoord-doelman vertrekt