Au, Nicolai Jorgensen schopt na naar Feyenoord

In het seizoen 2016-2017 was centrumspits Nicolai Jørgensen op weg om een legende te worden bij Feyenoord. Helaas kon hij zijn vorm daarna nooit meer evenaren en vertrok hij in de zomer van 2021 via de achterdeur van De Kuip transfervrij naar Kasimpasa. In een interview met het Deense BT kijkt hij met gemengde gevoelens terug op die periode.

Wat betekende Nicolai Jørgenson voor Feyenoord?

In 2016 kwam de Deen voor 3,5 miljoen euro naar Feyenoord. Hoewel men sceptisch was speelde hij een geweldig seizoen. In 42 wedstrijden maakte hij 25 goals en leverde hij 16 beslissende assists. Daarmee had hij een groot aandeel in het landskampioenschap. Uiteraard kwam hij op de transfer-radar van veel clubs, maar Feyenoord besloot hem te houden. Helaas haalde hij tussen 2017 en zijn vertrek in 2021 nooit meer zijn oude niveau. Dit kwam niet in de laatste plaats doordat hij in die seizoenen liefst 10 keer geblesseerd raakte.

Waar voetbalt Nicolai Jørgenson nu?

Zijn transfervrije vertrek van Feyenoord naar Kasimpasa bracht hem ook geen geluk. In de anderhalf jaar dat hij voor de Turkse club speelde kwam hij slechts 15 wedstrijden in actie. Met in totaal 2 doelpunten maakte hij geen indruk. In de winter van 2022 vertrok hij transfervrij naar FC Kopenhagen. Hier kwam hij in een halfjaar ttjd 25 keer in actie en wist hij 3 keer te scoren. Dit was onvoldoende om de clubleiding te overtuigen en nu is hij op zoek naar een nieuwe club.

Hoe kijkt hij terug op Feyenoord?

Uit het interview blijkt dat Jørgenson verbitterd is. Hij neemt het Feyenoord kwalijk dat hij geen grote transfer heeft kunnen maken. Hij vertelt: “Drie of vier keer had ik naar grotere clubs kunnen gaan. Verschillende redenen zorgden ervoor dat ik niet ging''...“Na drie seizoenen bij Feyenoord hadden ze me voor veel geld kunnen verkopen. Maar ze hielden mij terwijl ikzelf iets nieuws nodig had. Daarna werden het twee verloren jaren”

Ondanks de goede herinneringen die hij ook heeft blijft de 'wat-als' vraag toch door zijn hoofd spelen: "Ik heb vijf mooie jaren bij Feyenoord gehad. En mijn zoon is daar geboren, dus het is al met al een leuke tijd geweest. Maar ik zal mij altijd blijven afvragen waar mijn talent me had gebracht als ik de stap naar een grotere competitie had gemaakt."

Wat is de clubloze spits nu van plan?

Hoewel de spits met zijn 31 jaar nog een aantal jaren mee zou kunnen gaan is zijn positie niet makkelijk. In de Deense competitie lijk hij niet meer terug te keren nu een gesprek met Odense BK niets opleverde. Ook vanuit Europa is er geen interesse, dus staat hij eigenlijk voor alles open. Daarbij zinspeelt hij op een laatste buitenlands avontuur, wellicht in de Verenigde Staten.

Ook interessant