Wat betekenen de winterse aankopen voor de situatie van Jens Toornstra bij Feyenoord?

Feyenoord laat zich deze winter flink gelden op de transfermarkt. Zo haalden de Rotterdammers eerder middenvelders Cole Bassett en Patrik Walemark, terwijl daar deze week ook nog eens Jorrit Hendrix bijkwam, tevens een middenvelder. Kortom, veel nieuwe gezichten op het middenveld bij Feyenoord en meer concurrentie voor aanvoerder Jens Toornstra.

Met de nieuwe aankopen zakt de 32-jarige Toornstra mogelijk verder weg in de pikorde van trainer Arne Slot. Onlangs verlengde de aanvoerder zijn contract nog tot medio 2023, met de optie voor één extra jaar. Echter moest Toornstra in de laatste drie wedstrijden van Feyenoord genoegen nemen met een reserverol. Na het gewonnen duel met NEC (1-4) liet Feyenoord-trainer Arne Slot zich uit over de situatie van Toornstra. “Dat Jens het beste is op het middenveld, daar zeg ik niks nieuws mee Jens heeft ons dit seizoen al een paar keer geholpen als rechtsbuiten. Maar hij heeft ook een aantal wedstrijden gespeeld waarin hij zelf ook heeft ervaren dat hij voor deze manier van spelen niet is gemaakt.” Slot doelt vooral op het systeem met twee snelle buitenspelers, volgens hem is dit cruciaal om wedstrijden te winnen. Onlangs werd Walemark gehaald, de jonge Zweed kan zowel op het middenveld als op de rechterflank spelen.

Gelukkig in Rotterdam

Toornstra kwam in 2014 voor 3,5 miljoen over van FC Utrecht. De middenvelder speelde al 292 in het shirt van Feyenoord, waarin hij goed was voor 63 doelpunten en 57 assists. De aanvoerder liet na zijn contractverlenging in december vorig jaar weten gelukkig te zijn in Rotterdam. Of hij genoegen zal nemen met een plek op de bank valt te betwisten.