OFFICIEEL: Diego Costa keert terug bij Atletico Madrid

OFFICIEEL: Diego Costa keert terug bij Atletico Madrid

In de afgelopen transferzomer waren er al geruchten dat Diego Costa terug zou gaan keren bij Atletico Madrid en nu is het officieel bevestigd dat de spits terug keert in Spanje. Zowel Chelsea als Atletico melden dat de Spanjaard naar Madrid afreist om zijn overstap af te ronden. 

Geen speelminuten tot de jaarwisseling
Chelsea heeft na lang tegenstribbelen Costa toestemming gegeven om naar Madrid te gaan voor een medische keuring en het afronden van zijn transfer. Naar verluidt betaalt Atlético 55 miljoen euro voor de spits en kan daar in de toekomst nog 10 miljoen euro aan premies bij komen. Diego Costa kan tot 1 januari 2018 niet in actie komen voor Atléti, aangezien de club uit Madrid tot die tijd nog met een transferverbod kampt.

Na twee jaar weg uit Londen
Diego Costa speelde al honderd dagen geen officiële wedstrijd meer en zou daar, als hij tot de jaarwisseling louter traint bij Atlético, meer dan 200 dagen van maken.

Diego Costa trekt na 89 wedstrijden, 52 goals, zestien assists en twee landstitels de deur achter zich dicht bij Chelsea. De Londense club nam hem in de zomer van 2014 voor 38 miljoen euro over van Atlético, waar de spits tussen 2007 en 2014 tot 134 wedstrijden, 64 doelpunten en 22 assists kwam.