Dramatisch nieuws voor Brian Brobbey? 'Nieuwe RB Leipzig-trainer heeft desastreus plan'

Een domper voor huidig Ajax-speler Brian Brobbey, want Der Kicker meldt dat RB Leipzig met het geld dat Bayern München betaalde voor Dayot Upamecano (42 miljoen) en trainer Julian Nagelsmann (25 miljoen) een nieuwe spits wil halen. Patson Daka, spits van partnerclub Red Bull Salzburg, moet komende zomer naar RB Leipzig komen.

Marsch

De Zambiaan is met 24 goals topscorer van de Oostenrijkse competitie. Jesse Marsch, de opvolger van Nagelsmann bij RB Leipzig, zou niet tevreden zijn over de invulling van de spitspositie. Hij komt over van RB Salzburg en kent Daka dus heel goed. De nummer twee van Duitsland heeft komende zomer naast Brobbey al spitsen Hee-chan Wang, Alexander Sörloth en Yussuf Poulsen onder contract staan.

Vraagprijs

Toch wil Marsch er nog een aanvaller bij en dat moet Daka worden, die circa 20 miljoen euro moet kosten. Slecht nieuws voor Brobbey?

Salaris Brobbey bij Leipzig

Brobbey tekende onlangs een contract bij Leipzig. De aanvaller van Ajax kon het met de clubleiding van de Amsterdammers niet eens worden over een nieuw contract. De (jong) Oranje-international was transfervrij. Brobbey gaat naar verluidt drie miljoen euro op jaarbasis gaan verdienen in Leipzig.