Vreselijke beelden uit Nijmegen: supporters zoeken de confrontatie

Na lange tijd stond de Gelderse derby weer op het prorgramma. De wedstrijd werd met 0-1 gewonnen door Vitesse. Na afloop van de wedstrijd zochten de supporters van de rivaliserende clubs elkaar op. Trieste beelden.

Confrontatie zoeken

Na afloop van de wedstrijd tussen NEC en Vitesse zochten beide supportersgroepen de confrontatie met elkaar. Het stadion in Nijmegen ligt tussen de bossen. Deze bossen werden na afloop gevuld met agressieve supporters van beide clubs. 

Bussen van de Vitesse-aanhang moeten in de bussluis van het Goffertstadion wachten tot de situatie buiten weer rustig is. Ook mag een aantal supporters het stadion niet verlaten. Ze worden in groepjes naar een andere uitgang gebracht volgens NEC. Dat is nodig vanwege de veiligheid, want via de gewone uitgangen zouden ze rechtstreeks in de groep relschoppers terecht komen.

Confrontaties vooraf

In de aanloop naar de derby zijn er diverse confrontaties geweest tussen supporters van Vitesse en die van NEC. Zo werd er onder meer over en weer slachtafval gedumpt. In de nacht van zaterdag op zondag zou er een vechtpartij tussen Nijmegenaren en Arnhemmers zijn geweest op een industrieterrein in Arnhem-Zuid. Er is een gewonde gevallen, maar de politie zoekt nog uit of er sprake is geweest van een afgesproken treffen.

Afbreken politiebus

De supporters van NEC sloegen ook nog een politiebusje kapot. Met takken en andere materialen lieten de supporters hun emoties de vrije loop. Tot een confrontatie tussen de supporters kwam het gelukkig niet.

Vlak na afloop van NEC-Vitesse stortte overigens een gedeelte van de tribunes. Op videobeelden is te zien hoe het uitvak instort. 

Beelden van ongeregeldheden

Nog meer voetbalgeweld:Rellen in Enschede: supporters FC Twente en Willem II met elkaar op de vuist