Gakpo maakt indruk: "Hij doet het goed, dat verrast me wel"

Cody Gakpo heeft een goede indruk achtergelaten op Cedric van der Gun. De voormalig spits van onder meer FC Utrecht en Swansea City vindt het knap dat de aanvaller van Liverpool zich snel heeft weten aan te passen aan de intensiteit van de Premier League.

"Hij doet het goed. Liverpool maakt een wisselvallig seizoen door, dus het was voor Gakpo moeilijk om vanaf het begin zijn eigen spel te laten zien", vertelt Van der Gun bij Viaplay. "Hij is nog wisselvallig, maar hij verrast me wel. Het niveau en de snelheid in de Premier League ligt zó hoog. Het is niet zo dat je daar zomaar in mee kan".

Van der Gun vindt het knap dat Gakpo zich daarin 'best wel snel' heeft aangepast. "Hij is in staat om niet alleen op fysiek vlak mee te gaan, maar hij kan ook echt zijn eigen wedstrijden spelen. Jürgen Klopp (manager van Liverpool, red.) zet hem vaak in de spits. Net als Roberto Firmino is Gakpo slim, weet hij wanneer hij moet uitzakken en hoe die dan aan de bal moet komen. Het is allemaal positief om te zien", aldus de 43-jarige analist.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers