ADO Den Haag legt contact met beoogde nieuwe trainer, streep door naam Martin Jol

ADO Den Haag ziet in Maurice Steijn de ideale opvolger van de onlangs opgestapte trainer Alfons Groenedijk. De club heeft inmiddels contact gehad met de geboren Hagenaar, weet Omroep West te melden dinsdagmiddag.

Steijn werd enkele maanden geleden op non-actief gesteld door Al Wahda, waar hij afgelopen zomer naar toe vertrok. Momenteel verblijft de oefenmeester nog in Abu Dhabi, waar hij zijn vorstelijke salaris nog krijgt doorbetaald. Dit omdat hij nooit is ontslagen, maar alleen op non-actief staat. Ook zal Steijn te maken krijgen met Nederlandse belastingregels, die financieel nadelig uit kunnen pakken bij een terugkeer naar de Eredivisie.

Martin Jol
ADO Den Haag is niet de enige club waar Steijn wordt genoemd. Ook bij Vitesse, waar Leonid Slutskiy afgelopen weekend opstapte, wordt de naam van de 46-jarige trainer genoemd. Een andere naam die bij ADO viel was die van Martin Jol. Hij heeft aan Omroep West laten weten niet beschikbaar te zijn. 

Maurice Steijn stond tussen 2011 en 2014 ook al als hoofdtrainer voor de groep van ADO. Toen werd hij op 5 februari 2014 ontslagen, omdat hij met de club na 22 wedstrijden onderaan stond in de Eredivisie.