Cillessen houdt deur voor Oranje open: "Ik maak me daar weinig zorgen over"

Jasper Cillessen begint met frisse moed aan het nieuwe voetbalseizoen. De doelman van NEC Nijmegen staat weer vol nieuwe energie op het trainingsveld en heeft bovendien het Nederlands elftal nog niet uit het hoofd gezet.

"Ik sta met veel plezier op het veld. Ik heb zin om weer te beginnen", laat Cillessen voor de camera van ESPN weten. "Ik heb een goede vakantie gepakt. Ik heb m'n koppie leeg kunnen maken en ben met veel energie weer begonnen. Ik voel me goed. Laten we hopen dat het een mooi jaar kan worden".

Vorige zomer keerde Cillessen terug bij zijn oude liefde NEC Nijmegen. Waar de 34-jarige sluitpost in de eerste seizoenshelft een sterke indruk maakte, kwam er na de winterstop de klad in. Zo ging hij niet vrijuit in de derby tegen Vitesse en het thuisduel met SC Heerenveen. In maart haalde bondscoach Ronald Koeman Cillessen weer terug bij Oranje, maar een oproep voor de Final Four van de Nations League in juni bleef uit.

"Prettig is anders", blikt Cillessen terug op die roerige periode. "Natuurlijk wil je er graag bij zijn, maar ik heb daar een goed gesprek met de bondscoach over gehad. Het was duidelijk hoe en wat, dus ik maak me daar weinig zorgen over".

Dat betekent dat de Oranje-deur nog volle bak openstaat? "Ja, dat heeft hij volgens mij ook gezegd, toch?", aldus Cillessen, die daarmee doelt op uitspraken die Koeman vorige maand deed op de persconferentie in aanloop naar de Nations League-clash met Kroatië.

Ook interessant