WK-deelnemers uitgelicht: Duitsland, die Mannschaft

Het WK in Qatar gaat zondag 20 november van start. Een maand lang strijden 32 landen voor de felbegeerde wereldtitel. Ter voorbereiding op het eindtoernooi in de oliestaat zoomt Voetbalflitsen in op alle deelnemers, met vandaag Duitsland.

Geschiedenis van Duitsland op het WK

Het WK in Qatar wordt voor Duitsland het twintigste wereldkampioenschap voetbal. De nationale ploeg ontbrak slechts twee keer op het mondiale eindtoernooi: in 1930 en 1950. In de rijke WK-historie kroonde Duitsland zich viermaal tot wereldkampioen. In 1974 versloegen ze in de finale het Nederlands elftal met Johan Cruijff. De meest recente wereldtitel dateert van 2014. Op het WK in Brazilië werd Argentinië na verlenging verslagen (1-0). Het team van Joachim Löw strandde vier jaar later tijdens het WK in Rusland al in de groepsfase. Het eindigde vierde achter Zweden, Mexico en Zuid-Korea.

De ster van Duitsland: Manuel Neuer

Manuel Neuer is al jaren niet meer weg te denken uit het Duitse elftal. Op 2 juni 2009 maakte de doelman van Bayern München zijn interlanddebuut, in de gewonnen oefenwedstrijd tegen de Verenigde Arabische Emiraten (2-7). Neuer stond sindsdien 112 keer onder de lat bij die Mannschaft, waarin hij 47 keer de nul hield. De goalie was belangrijk voor de Duitsers tijdens de WK-winst in 2014 en staat sinds het WK van 2010 al op ieder eindtoernooi in de basis. 

Huidige bondscoach

Hansi Flick staat sinds vorig jaar aan het roer bij de nationale ploeg. De 57-jarige trainer nam het stokje over van Joachim Löw, die na vijftien jaar afscheid nam als bondscoach van Duitsland. Het WK in Qatar wordt dus het eerste eindtoernooi van Duitsland in het tijdperk van Flick. Sinds de aanstelling van Flick speelde die Mannschaft vijftien interlands. Daarin werd negen keer gewonnen, vijfmaal gelijkgespeeld en één keer verloren.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘WK-deelnemers uitgelicht’

WK-deelnemers uitgelicht: Ghana, The Black Stars

WK-deelnemers uitgelicht: Zuid-Korea, Aziatische Tijgers

WK-deelnemers uitgelicht: Portugal, Seleção das Quinas

WK-deelnemers uitgelicht: Servië, The Eagles

WK-deelnemers uitgelicht: Kameroen, de Ontembare Leeuwen

WK-deelnemers uitgelicht: Zwitserland, Rossocrociati

WK-deelnemers uitgelicht; Brazilië, de Goddelijke Kanaries

WK-deelnemers uitgelicht: Canada, The Canucks

WK-deelnemers uitgelicht: Marokko, Leeuwen van de Atlas

WK-deelnemers uitgelicht: Kroatië, Vatreni

WK-deelnemers uitgelicht: België, Rode Duivels