Blijft Gimenez bij Feyenoord? Dit speelt er rond de spits

Santiago Gimenez heeft zich in de kijker gespeeld van een behoorlijk aantal clubs. De Mexicaanse spits is ook dit seizoen al goed voor de nodige doelpunten en kan rekenen op interesse uit de topcompetities. Deze clubs hebben interesse getoond in de Mexicaan.

Update 27/8: 'Leicester en Bayer Leverkusen tonen interesse in Gimenez'

Leicester City zou ook belangstelling hebben in Santiago Gimenez, die een overstap naar competitiegenoot Nottingham Forrest zou hebben afgeslagen. Giménez lijkt desondanks de voorkeur te geven aan een club die om prijzen speelt en in Europa actief is. Bayer Leverkusen voldoet aan dat profiel en heeft volgens de Mexicaanse tak van FOX Sports interesse. De gesprekken tussen club en speler zouden zelfs al gestart zijn. Echter, de Duitse kampioen van vorig seizoen moet wel eerst een speler zien te verkopen. Mocht het deze zomer niet lukken, dan volgt een nieuwe poging in de winter, zo klinkt het.

Update 26/8: Gimenez zegt 'nee' tegen Engelse club

Santiago Gimenez heeft een aanbod van Nottingham Forest afgewezen, zoals gemeld door het Mexicaanse Claro Sports en bevestigd door RTV Rijnmond. Ondanks dat Feyenoord akkoord zou zijn gegaan met een recordbedrag van 33 miljoen euro, ziet Gimenez geen toekomst in een overstap naar de Premier League. Vooral niet naar een club buiten de top. Hij verkiest een langer verblijf in de Eredivisie boven een vertrek naar Engeland. Mocht de transfer wel van de grond komen, dan wordt daarmee het uitgaande transferrecord van Feyenoord verbroken.

Volgens The Mirror waren ook ArsenalNewcastle United en West Ham United in de race voor de spits. Alle drie de clubs speelden toen nog Europees voetbal en hoopten met de komst van Giménez een gooi te doen naar de prijzen.

'Madrileense grootmachten'

Vanuit Spanje waren er twee clubs uit dezelfde stad die interesse hadden in de diensten van Giménez. Real Madrid zou, volgens zaakwaarnemer Morris Pagniello, één van de twee clubs zijn geweest die toen het dichtst bij zijn komst was. Dit vertelde hij tegenover TuttoMercatoWeb. Atlético Madrid had ook interesse in de spits. Zo meldde Pagniello eerder dat hij en de Spaanse grootmacht met elkaar gesproken hadden over een mogelijke transfer. Ook viel de naam van Spartak Moskou als mogelijke optie, al was dat een zeer licht gerucht. Uit berichtgeving van Voetbal International bleek begin juli ook San Diego FC zich in de strijd om Giménez te hebben gemengd.

'Italiaanse interesse'

De meeste interesse in Giménez kwam vanuit Italië. De vier nagenoeg grootste clubs van het land; Inter, AC Milan, Napoli en Juventus, hadden allemaal contact gehad met de zaakwaarnemer van de spits, zo vertelde hij. Daarbovenop kwam ook nog LazioThe Mirror noemde dat de club de Mexicaan in het vizier had.

'Gimenez als opvolger van Kane'

De tweede club die het dichtst bij de komst van de Mexicaan leek, was Tottenham Hotspur. De Engelse club had een zomer eerder topspits Harry Kane naar Bayern München zien vertrekken en zocht nog naar een ideale vervanger. Dat Giménez samen met Kane tot de spitsen behoorde die toen het meest in vorm waren in Europa, had de Spurs tot nadenken gezet om de aanvalsleider naar Noord-Londen te halen. Op 23 juni wist TUDN het zeker: Noord-Londen zou de volgende bestemming voor Giménez worden. Het Mexicaanse medium meldde dat hun landgenoot 'heel dicht bij' een stap naar Spurs was. Na de Copa América zou de deal rond kunnen komen, maar kwam er tot dusver nooit.

Derksen pakt Gimenez aan na afkappen transfer: 'Fout van zijn leven'.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers