Van Aanholt ziet potentiële wereldtopper bij PSV: "Te goed voor zijn leeftijd"

Patrick van Aanholt kwam deze winter binnen bij PSV, maar is eigenlijk al niet meer weg te denken uit het elftal van Ruud van Nistelrooij. De linksback heeft het naar zijn zin bij de Eindhovenaren en ziet, ondanks een aantal verbeterpunten, een potentiële wereldtopper in de selectie lopen.

"Hij is echt heel goed. Eigenlijk te goed voor de leeftijd die hij heeft", begint Van Aanholt over teamgenoot Xavi Simons tegenover Voetbal International. "Het is onbegrijpelijk hoe volwassen hij al speelt. Xavi is pas negentien, medetopscorer van de Eredivisie en had al een basisplaats bij het Nederlands elftal", lepelt de linksback maar even wat prestaties van de jongeling op.

Van Aanholt denkt dat dit mede door zijn opleiding bij clubs als FC Barcelona en Paris Saint-Germain komt: "Hij is opgegroeid met die topspelers en doet hetzelfde. Als Xavi dit volhoudt, dan haalt hij zeker de wereldtop."

Verbeterpunten

Toch ziet ook hij een paar verbeterpunten bij zijn ploeggenoot: "Een aantal kleinigheidjes moet hij er wel uit halen. Xavi krijgt veel schoppen, dat is echt niet normaal. Hij wil dan verhaal halen, maar hij moet daar niet zo snel boos om worden. Daar heb je anderen voor. Dat moet hij laten gaan, anders krijg je zo'n stempel en naam. Ik praat er ook met hem over en hij snapt dat ook, dus het komt goed."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers