'Erik ten Hag binnenkort in gesprek met Tottenham Hotspur'

Erik ten Hag gaat volgens de doorgaans goed geïnformeerde journalist Fabrizio Romano in gesprek met Tottenham Hotspur. De Engelse club is op zoek naar een nieuwe trainer voor komend seizoen na het ontslag van José Mourinho.

Afkoopsom

De trainer van Ajax zou een van de kandidaten zijn voor de trainerspositie. Mocht Spurs deze zomer Ten Hag bij Ajax willlen ophalen, dan zal het wel een afkoopsom moeten betalen. In Amsterdam heeft Ten Hag nog een doorlopend contract van een jaar. 

Erik ten Hag binnenkort in gesprek met Tottenham Hotspur

Marc Overmars

Voor de KNVB bekerfinale met Vitesse sprak Ten Hag nog de verwachting uit dat hij ook komend seizoen trainer is bij Ajax. Ook Marc Overmars liet dat doorschemeren. "Als ik blijf, denk ik dat Erik ook blijft," zei de technische baas van Ajax desgevraagd. De Amsterdammers wonnen de beker en kunnen dit weekend de dubbel pakken. Bij winst of een gelijkspel thuis in de Johan Cruijff Arena tegen FC Emmen mogen de Amsterdammers zich landskampioen noemen.

Lucas Moura

Reactie van sommige Ajax-fans, onder wie het bekende twitterfenomeen @DuBlanqeBogarde.  "Ten Hag mag alleen naar Spurs als hij daar Lucas Moura van de trap duwt." De man die Ajax twee jaar geleden in de halve finale van de Champions League met een hattrick de das omdeed.