Ajax haalt oude bekende Emanuelson terug

Urby Emanuelson is terug bij Ajax. De oud-middenvelder is vanaf komend seizoen assistent-trainer bij het beloftenelftal.

Met de komst van Emanuelson is de technische staf van Jong Ajax voor komend seizoen compleet. Dave Vos is de eindverantwoordelijke, terwijl Yuri Rose als assistent dient. Emanuelson verbindt zich tot de zomer van 2025 aan de club uit de hoofdstad.

"Ik vind het heel erg leuk om terug te keren. Als achtjarig jongetje liep ik al bij De Meer binnen en als je dan hoort dat Ajax interesse heeft, dan bloeien die oude herinneringen weer op. Ik ben hartstikke blij om terug te zijn", zo laat Emanuelson weten tegenover de clubkanalen van Ajax. "Binnen de staf van Jong Ajax wil ik mijn creativiteit overbrengen op de talenten, zowel binnen als buiten het veld. Ik heb heel veel zin om mijn kennis te delen met de spelers".

Emanuelson doorliep de jeugdopleiding van Ajax en speelde tussen 2004 en 2011 in totaal 172 wedstrijden voor de hoofdmacht. Later speelde hij onder meer nog voor AC Milan, Fulham, Hellas Verona en FC Utrecht. Afgelopen seizoen was hij assistent-trainer bij de Domstedelingen. Daarnaast maakte hij onderdeel uit van de selectie van de Ajax Amateurs.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers