2 maart 1995: Van der Sar mist penalty tegen Sparta

Doelman Edwin van der Sar mist een penalty. Terug in de tijd naar 22 maart 1995. Voetbalflitsen duikt in het verleden en brengt opvallende momenten uit de voetbalgeschiedenis onder de aandacht in #RP. Repost dus.

Gemiste penalty tegen Sparta

22 maart 1995 speelde Ajax tegen Sparta. De Amsterdammers waren goed in vorm en wisten met 8-0 te winnen. In de laatste minuut kreeg Ajax een penalty en omdat Patrick Kluivert en Finidi George niet (meer) op het veld stonden, was het deze keer Edwin van der Sar die de penalty mocht nemen. Een buitenkans zou je zeggen...

Van der Sar scoort enige goal in carrière

Later zou Edwin van der Sar alsnog zijn - naar later zou blijken - enige doelpunt in zijn profcarrière maken. Op zondag 3 mei 1998 tijdens de uitwedstrijd tegen De Graafschap scoorde Van der Sar een strafschop. Bij een 0-7 voorsprong mocht Van der Sar in de 85ste minuut opnieuw een penalty nemen en dit keer schoot hij wel raak.