'KNVB start vooronderzoek naar FC Emmen'

De openbaar aanklager betaald voetbal van de KNVB is een vooronderzoek begonnen naar het handelen van FC Emmen. Fortuna Sittard zou een aanmoedigingspremie aangeboden hebben gekregen om van Willem II te winnen.

Een premie van club naar club is niet toegestaan volgens de regelgeving van de bond. Voetbal International meldt dat er wordt gekeken of er straffen uitgedeeld moeten worden. De KNVB heeft woensdag besloten om het vooronderzoek in te stellen. 

Voorzitter FC Emmen

Ronald Lubbers liet zich afgelopen zondag uit over de kwestie. "Vanuit onze spelers is naar ons als clubleiding de vraag gekomen of een dergelijke aanmoediging van Fortuna mogelijk zou zijn".

"Wij hebben dit vervolgens onderzocht en nagevraagd bij de KNVB. Maar vanuit de regelgeving van de KNVB bleek al snel dat het niet toegestaan was", aldus de voorzitter van FC Emmen.

Nacompetitie

FC Emmen won zondagmiddag met 0-4 op bezoek bij VVV-Venlo. Door de zege van Willem II op Fortuna Sittard, zijn de Emmenaren veroordeeld tot de nacompetitie. NAC Breda is komende donderdag de tegenstander in de play-offs om promotie/degradatie.