Geflopte Feyenoorder weet direct te imponeren in Duitsland: 'Nieuwe spelmaker!'

Jorrit Hendrix heeft direct indruk weten te maken bij Fortuna Düsseldorf. De middenvelder leek zich tot voor kort op te moeten gaan maken voor een nieuw seizoen bij Feyenoord, maar koos er uiteindelijk voor om naar de 2. Bundesliga te verkassen. Voorlopig blijkt dat een goede keuze.

En dat terwijl Hendrix tot nog toe slechts twee keer mocht invallen bij zijn nieuwe club. Meer speeltijd ligt echter op de loer. Afgelopen zaterdag kwam hij een klein half uurtje in actie tegen Eintracht Braunschweig. Het Duitse dagblad BILD zag 'bijna iedere bal' naar de voormalig Feyenoorder gaan. 'Fortuna heeft eindelijk een nieuwe spelmaker!', schrijft het dagblad maandag.

De Limburger kwam in Düsseldorf terecht nadat zijn contract bij Spartak Moskou ontbonden werd. Zodoende werd het huurcontract wat Feyenoord met de Russische club had opgesteld ook direct verscheurd. Hendrix kon daarom transfervrij de overstap maken naar de huidige nummer zeven van de 2. Bundesliga.

Waar BILD enorm enthousiast is over de 27-jarige controleur, probeert trainer Daniel Thioune de verwachtingen een beetje te temperen. 'We moeten ervoor waken dat we er niet van uitgaan dat hij het spel in zijn eentje vooruithelpt', vertelt Thioune aan de Duitse krant. 'In de laatste paar minuten in Braunschweig kon de tegenstander zich daartegen wapenen. We moeten ervoor waken. We moeten niet denken dat hij genoeg kwaliteit heeft om het spel in zijn eentje te maken.'